пʼятницю, 30 листопада 2012 р.

Символізм квітів

Багато квітів мають важливе символічне значення у культурі різних народів. Присвоєння значень для квітів відома як «мова квітів». Деякі з найпоширеніших прикладів:

Картина «Соняшники» Ван Гога
Червоні троянди — символ любові, краси та пристрасті.
Маки є символом спокою у момент смерті. У Великобританії, Новій Зеландії, Австралії і Канаді, червоні маки носять в пам'ять солдатів, загиблих під час війни.
Іриси та лілії використовується в похованнях як символ з посиланням на "воскресіння/життя".
Ромашки є символом невинності.

У мистецтві багатьох культур в усьому світі існує виражена тенденція пов'язувати жіночність із квітами.

Завдяки своїй різноманітній і колоритної зовнішності, квіти давно стали улюбленим предметом для зображення художниками. Деякі з найвідоміших картин знаменитих художників відображають квіти, такі як «Соняшники» Ван Гога, серія з ліліями Клода Моне. Квіти також засушують методом сублімаційного сушіння і створють тривимірні витвори мистецтва.

У міфології квіти пов'язані з богами, наприклад римська богиня квітів, садів та весни Флора та грецька богиня весни, квітів і природи Хлорида.

В індуістській міфології, квіти мають значний статус. Вішну, одного з трьох головних богів в індуїстській системі, часто зображують стоячи прямо на квітці лотоса.Крім зв'язку з Вішну, індуїстська традиція також вважає, що лотос має духовне значення] 

Немає коментарів:

Дописати коментар